DBGY Borås nya lokaler

Spinneriet i Borås Copyright: Hökerums Bygg

DBGY Borås flyttar till Spinneriet

Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås tar ett stort steg framåt genom att höstterminen 2025 flytta till nyrenoverade lokaler i det anrika Spinneriet. Den nya miljön innebär en utökning av skolans yta från 1650 kvadratmeter till 2100 kvadratmeter och en förbättring av lär- och arbetsmiljön för både elever och lärare.

Här kommer eleverna att njuta av större och modernare klassrum, samt fler utrymmen för avkoppling och umgänge under raster. Genom att alla verksamheter samlas på ett plan öppnas också möjligheter för ökat samarbete och kommunikation mellan elever och lärare. Spinneriets närhet till Stadsparksbadet ger också utmärkta kommunikationsmöjligheter för skolan.

”Att få möjlighet att verka i dessa fantastiska lokaler är en verklig förmån, och jag är övertygad om att den nya miljön kommer att inspirera till en ännu bättre inlärningsupplevelse för våra elever”, säger Johannah Karlsson, rektor på Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås.

”Den sammanhållna planlösningen kommer att underlätta för både elever och personal, och vi ser alla fram emot att flytten blir en positiv förändring när höstterminen 2025 väl kommer”, tillägger Johannah.

  • Den nya miljön kommer att inspirera till en ännu bättre inlärningsupplevelse

    Johannah Karlsson Rektor

Gymnasieprogram på DBGY Borås

Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås erbjuder ekonomiprogrammet med inriktning juridik och profilen kriminologi, ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi med profilen management där man har ett unikt samarbete med en skola i Schweiz samt samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap och profilen kriminologi.

Utöver dessa erbjuder man hantverksprogrammet - frisör och stylistprogrammet samt vård och omsorgsprogrammet med profilen akutsjukvård.

Nyheter

Se alla nyheter