×
 

Vår skola

Om DBGY Borås

Efter en kort promenad från Borås Resecentrum hittar du oss i våra mysiga lokaler med både matsal, bibliotek och grupprum där våra elever brukar plugga. En trappa upp hittar du också vår salong, stylistsal och metodrum för Vård- och omsorgsprogrammet. Våra elever brukar beskriva skolan som väldigt trivsam, där du får ett personligt bemötande.

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat.

Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential. Vi ska alla uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet. Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

 • Jag hade aldrig kunnat spendera mina tre gymnasieår på en bättre skola, med bättre lärare eller med bättre vänner!

  Emilie Student från Samhällsvetenskapliga programmet 2018

Mer om oss

 • Mental träning

  Ett projekt som under 3 år gör dig mer stresstålig, kreativ och lösningsorienterad.

  En elev lyssnar på sin kompis
 • Engagemang

  Vi tror att du presterar bättre när du studerar något som engagerar dig.

  En elev lyssnar och ler

Våra program

Läs mer om våra program och upptäck vilken profil som passar dig bäst!