Elev på DBGY Göteborg Centrum

Olivia läser Modedesign på DBGY

"Jag gillar att sy och att rita modeillustrationer, så när jag hörde att DBGY erbjöd Modedesign kändes det som det perfekta valet för mig."

Varför valde du att gå på Drottning Blankas Gymnasieskola och läsa Modedesign?

Jag gillar att sy och att rita modeillustrationer, så när jag hörde att DBGY erbjöd Modedesign kändes det som det perfekta valet för mig. Jag hade först tänkt gå Bild och form, men när jag upptäckte Modedesign på DBGY visste jag direkt att det var rätt för mig.

Kan du berätta lite om Estetiska programmet och vad du gillar mest med att plugga Modedesign?

Vi har precis avslutat ett projekt om hållbart mode där vi fick skapa plagg av återvunna material. Jag gjorde en klänning av tidningspapper. Just nu samarbetar vi med Design och inredning för att skapa ett hotellrum där vi på Modedesign ansvarar för att designa sovkläderna. 

Det bästa med programmet är att det är så kreativt, och jag får göra det jag tycker är kul både på fritiden och i skolan.

Hur trivs du på DBGY?

Vi har en bra stämning i klassen, och trots att vi är runt 30 elever så är alla vänner med varandra. Lärarna är stöttande och det är enkelt att prata med dem när man behöver hjälp.

Vad vill du göra efter studenten?

Jag vill plugga direkt efter studenten, förmodligen inom Modedesign. Många väljer att fortsätta på högskolan i Borås, som har ett starkt program inom Modedesign, men det är också vanligt att studera utomlands, till exempel i Paris.

Vad är roligast under utbildningen?

Det roligaste under utbildningen för mig är när vi får göra modeillustrationer och när vi har studiebesök, som när vi besökte Röhsska museet och fick se kläder från 1800-talet.

Modedesign Sökkod: ESMON

Estetiska programmet – Modedesign – Modedesign

Vill du läsa fler elevintervjuer? Eller kolla in vilka program som finns på en skola nära dig?