×
 

Meritpoäng för Drottning Blankas Gymnasieskolor

Är du nyfiken på om du har de betyg och meritpoäng som krävs för att komma in på Drottning Blankas Gymnasieskolor? På denna sida har vi samlat all information du behöver för att räkna ut dina meritpoäng, förstå de olika begreppen och se vilka antagningspoäng som gäller på våra skolor. Kom ihåg att meritpoäng kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

Elever på väg till skolan

Hur räknar jag ut min meritpoäng?

Din meritpoäng är summan av dina 16 bästa betyg från grundskolan. Om du däremot har betyg i moderna språk räknas detta in i din meritpoäng som ett 17:e betyg, och du kan då få en högre meritpoäng. Baserat på 16 betyg kan du som max få 320 i meritpoäng, men 340 med ett 17:e betyg i moderna språk inräknat. Meritpoäng kallas också för betygspoäng eller meritvärde. Räkna ut din meritpoäng via knappen nedan!

Elever sitter på lektion

Vad är antagningspoäng och medelpoäng?

Antagningspoäng motsvarar den lägsta meritpoängen som behövs för att bli antagen till programmet. Ibland kan antagningspoängen förändras mellan den preliminära antagningen och det slutgiltiga beskedet, och det är därför som ny statistik ibland står utskriven som preliminär. Kom ihåg att antagningspoängen också kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

Medelpoäng är summan av alla intagna elevers meritpoäng på ett specifikt program, delat med antalet elever.

Två elever ler in i kameran

Se meritpoäng

Här hittar du våra lokala sidor för meritpoäng. På dessa kan du se vilka antagningspoäng som är aktuella för just ditt program.