Elever umgås på rasten

Våra tips inför gymnasiemässan!

Nu har gymnasievalshösten verkligen kickat igång! På många orter runt om i landet har de små mässorna redan dragit igång, och om ett par veckor är det dags för de stora mässorna i Stockholm, Göteborg och Malmö! Men hur ska man egentligen tänka som besökare på en mässa? Vi delar med oss av våra tips!

1. Förbered dina viktigaste frågor

Tänk på vad som är viktigast för dig när du väljer gymnasium, och se till att ställa frågor kring det. Här är ett par vanligt förekommande frågor som inspiration:

  • Hur är stämningen på skolan?
  • Varför valde du din skola?
  • Vad är du mest/minst nöjd med?

2. Läs på om programmen

Har du redan bestämt dig för vilket program du ska läsa? Toppen! Annars är det bra att som minst veta vilka program du är intresserad av. Läs på om vilka program som finns, och vilka skolor som erbjuder de program just du är intresserad av.

Mässan är full av olika skolor och ofta är det omöjligt att hinna prata med alla. Om du begränsar dig till ett par program kommer du garantera att du bara pratar med skolor som är relevanta för dig.

3. Följ ditt hjärta och våga ta chansen!

Vi vet att gymnasievalet både kan kännas läskigt och spännande – och ofta båda samtidigt. Ibland är det lätt att ryckas med sina kompisar och när du går ifrån mässan har du inte hunnit prata med någon av de skolor du var intresserad av.

Gymnasiemässan är en jättebra möjlighet att få en magkänsla för de bästa skolorna just för dig. Vårt bästa tips till dig som besökare är att våga undersöka, våga vara nyfiken och att följa ditt hjärta – så du inte missar din framtida drömskola!

Nyheter

Se alla nyheter