DBGY Gårdas nya lokaler på Odinsgatan

Drottning Blankas Gymnasieskola byter lokaler

Nu till sommaren flyttar DBGY Gårda till den välkända skolbyggnaden på Odinsgatan 17 i centrala Göteborg.

Drottning Blanka Gårda har idag drygt 800 elever som läser både studie- och yrkesförberedande program. Satsningen på nya skollokaler ger skolan långsiktiga förutsättningar att utveckla sin verksamhet och satsa på en ännu bättre studie- och arbetsmiljö för sina elever och medarbetare.

Skolan flyttar endast 700 meter från de nuvarande skollokalerna på Anders Personsgatan till Odinsgatan 17 i stadsdelen Stampen. Här kommer elever och lärare att ha nära till både buss och spårvagnar samt gångavstånd till centralstationen. 

– Jag är otroligt glad att vår skola får flytta in i denna unika skolbyggnad i hjärtat av Göteborg. Vi ser alla fram emot att starta nästa läsår på Odinsgatan, säger Marcus Berglund som är rektor för Drottning Blanka Gårda. 

Jens Levin är utbildningsdirektör för Drottning Blankas 28 gymnasieskolor som finns från Malmö i söder till Sundsvall i norr. 

– Vi fortsätter att investera i och satsa på riktigt bra skollokaler för våra elever och medarbetare, vilket är viktigt om man vill skapa de bästa förutsättningarna för lärande och trivsel. Nu får vår skola möjlighet att fortsätta en hundraårig tradition av bildning i en anrik skolbyggnad från 1918, det känns förstås fantastiskt, säger Jens Levin. 

För mer information om skolan, kontakta rektor Marcus Berglund

  • Jag är otroligt glad att vår skola får flytta in i denna unika skolbyggnad i hjärtat av Göteborg

    Marcus Berglund Rektor för Drottning Blanka Gårda

Stort intresse för Drottning Blankas utbildningar

Intresset för Drottning Blankas utbildningar är stort i Göteborg och i dagsläget finns det två gymnasieskolor i stan samt en i Kungsbacka. Hösten 2024 öppnas den fjärde DBGY-skolan i Göteborgsregionen, Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Operan, vars moderna lokaler kommer vara belägna mitt emot Göteborgsoperan.

Elever arbetar tillsammans i ett ljust klassrum.