DBGY Uppsala flyttar till Campus Polacksbacken!

Under sommaren 2023 flyttar Drottning Blankas Gymnasieskola Uppsala till nya, större och mer anpassade lokaler i Campus Polacksbacken. – Flytten blir verkligen ett lyft för vår skola. säger Daniel Öberg, rektor för DBGY Uppsala.

Flytten sker från Bangårdsgatan till Lägerhyddsvägen 2, där DBGY Uppsala blir en del av Campus Polacksbacken. Idag huserar redan NTI Gymnasiet och ProCivitas i Campus, och under sommaren renoveras lokalerna utifrån DBGY Uppsalas behov. Det blir bland annat nya metodrum och klassrum för skolans utbildningar inom frisör, kriminologi och modedesign.

  • Flytten blir verkligen ett lyft för vår skola. Vi växer , därför behöver vi större och bättre lokaler. Jag är övertygad om att våra utbildningar, som är en blandning av kreativa, yrkesinriktade och teoretiska program, kommer att komplettera de andra gymnasieskolorna på campuset.

    Daniel Öberg Rektor på DBGY Uppsala

Tillsammans skapar skolorna en dynamisk och spännande skolmiljö för både lärare och elever. Utbildningar inom bland annat tech, naturvetenskap, ekonomi, samhällskunskap, vård- och omsorg, frisör och andra gymnasiala yrkesutbildningar kommer gå sida vid sida och ge förutsättningar för unika erfarenheter.

Mathias Laveno, rektor för NTI Gymnasiet som redan finns i lokalerna kommenterar:

– Campus Polacksbacken är centrum för Uppsala universitets forskning och utveckling inom teknik och naturvetenskap. Det är en av anledningarna till att vi valde att flytta hit för två år sedan. Nu ser vi fram emot att även få välkomna Drottning Blankas elever och lärare till Polacksbacken.

Nyheter

Se alla nyheter