Elev på DBGY Uddevalla

Tove berättar om Försäljning och service

"Tack vare mina kurser och lärare har jag övervunnit min blyghet och lärt mig att prata inför grupper. Det är jag väldigt tacksam över."

Varför valde du Drottning Blankas Gymnasieskola för din utbildning?

Jag valde DBGY eftersom jag ville bli mäklare och detta var den enklaste vägen för mig. Kursen i fastighetsförvaltning i årskurs 1 var väldigt inriktad på mäklaryrket och var väldigt rolig.

Dessutom lockades jag av tanken på en mindre skola där man kunde få en nära relation till lärarna, vilket jag tror är avgörande för en bra utbildning. Att det är en friskola gjorde att lärarna kunde engagera sig mer och lättare, vilket jag såg som positivt.

Hur är det att plugga Försäljning och service och vad är bäst med ditt program?

Vi lär oss grunderna för att vara butiksbiträde och driva en butik, från marknadsföring och skyltning till att starta eget företag. Vi fokuserar mycket på betjäning och service, samt hur man arbetar både med kunder och internt.

Den bästa delen är att utbildningen är mycket praktiskt inriktad och lär oss verktyg och färdigheter som är direkt användbara i arbetslivet.

Hur trivs du på Drottning Blankas Gymnasieskola och vad tycker du om dina lärare?

Jag känner mig väldigt trygg och bekväm på skolan, vi har jättebra stämning. Det finns alltid hjälp att få om man känner sig osäker eller otrygg. Vi har också roliga evenemang som arrangeras av elever och lärare, vilket gör att stämningen är positiv och livlig.

Klassen är fantastisk och vi har bra samarbete. Lärarna är engagerade och kompetenta, och min mentor Mike tar verkligen sitt ansvar på allvar. Som slutprov i hans kurs får vi som grupp låtsas sälja hans hus.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Jag tänker nog jobba lite innan jag söker vidare till mäklarutbildning. Just nu arbetar jag i en butik och ska fortsätta med det under sommaren för att se vad som händer i framtiden.

Det roligaste du gjort på Försäljnings- och serviceprogrammet?

Mäklarkursen var definitivt en av höjdpunkterna, men det bästa är att jag utvecklats som person och blivit mer självsäker och framåt. Tack vare mina kurser och lärare har jag övervunnit min blyghet och lärt mig att prata inför grupper. Det är jag väldigt tacksam över.

Vart har du haft APL och hur var det?

Min nuvarande APL är på J&V store där jag har fått göra allt från att arbeta i kassan till att skylta och hantera kunder. Jag har varit på ett bageri och har även haft APL i Spanien i tre veckor, där arbetade jag med att hyra ut lägenheter och ge ut nycklar. Det har varit en bra erfarenhet och jag har fått öva mycket på min engelska.

Hur fungerar det med att kombinera yrkesexamen och högskolebehörighet?

Jag valde till några extra kurser för att få högskoleförberedande behörighet, vilket har fungerat bra för mig. Nu ingår det i programmet från början, vilket underlättar för eleverna.

Försäljning och service Sökkod: FS

Försäljnings- och serviceprogrammet – Försäljning och service – Försäljning och service

Vill du läsa fler elevintervjuer? Eller kolla in vilka program som finns på en skola nära dig?