×
 

Hoppa till innehållet

Om oss

Elever utomhus går mot kameran

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och idag har vi 27 gymnasieskolor på 23 orter runt om i Sverige. Alla våra skolor ligger centralt och är personliga med god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal. Vill du läsa mer om just din skola, välj din stad i menyn högst upp.

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill ska känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat. Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential och få uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet.

Elever på en parkbänk

Vår vision

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. När du väljer en DBGY-skola blir du del av en tydlig plan om ett personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi förverkligar detta genom att varje utbildning hos oss följer planen. Det startar i år 1 med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva utvecklingen för andra.

Längre ner kan du läsa mer om hur vi uppnår vår vision med hjälp av verktyg som mental träning, internationalisering och engagemang.

Lärare och elever i ett klassrum
  • Mental träning

    Ett projekt som under 3 år gör dig mer stresstålig, kreativ och lösningsorienterad.

    Två elever umgås i matsalen
  • Engagemang

    Vi tror att du presterar bättre när du studerar något som engagerar dig.

    Två elever sitter med en laptop