Elev på DBGY Falkenberg

Frida pluggar Kriminologi på Ekonomiprogrammet

"Jag älskar kriminologi-delen! Det ger mig en bred förståelse för samhället och vad som händer runt omkring oss."

Varför valde du att läsa Ekonomiprogrammet på DBGY?

Jag läste om programmet på hemsidan och det verkade intressant. Eftersom jag inte kunde besöka skolan på grund av pandemin, kollade jag på deras Instagram och läste på hemsidan. Skolan kändes bra och min kusin, som tidigare gått programmet, rekommenderade både Ekonomiprogrammet och DBGY starkt.

Vad är det bästa med att läsa Juridik med profilen Kriminologi?

Jag älskar kriminologi-delen! Det ger mig en bred förståelse för samhället och vad som händer runt omkring oss. Jag använder det jag lär mig i vardagen hela tiden. 

Nu i trean läser vi exempelvis svenska, engelska, sociologi och filosofi, och så har vi gymnasiearbetet. Det bästa med programmet är den breda samhällssynen man får. Vi lär oss om psykologi, samhällskunskap, kriminologi och filosofi, vilket ger oss olika perspektiv på samhället.

Vad tycker du om stämningen på Drottning Blankas Gymnasieskola?

Stämningen är fantastisk! Eftersom det är en liten skola känner alla varandra, även mellan olika årskurser och program. Lärarna är också väldigt bra och tar sig tid att hjälpa var och en individuellt. Det är en öppen och härlig stämning på skolan och jag är så nöjd här!

Vad vill du göra efter utbildningen?

Jag vill plugga vidare inom det jag läst nu, men jag har inte bestämt mig än. Först tänker jag jobba ett år och sedan fundera på vad jag vill plugga.

Vad är det roligaste du gjort under din gymnasietid på Drottning Blankas Gymnasieskola?

Det bästa är stämningen och relationen mellan elever och lärare. Gymnasiet har verkligen utvecklat mig och jag är inte lika blyg längre. Jag är så glad att jag valde DBGY och är jättenöjd här! Det hade inte kunnat bli bättre!

Kriminologi Sökkod: EKJUK

Ekonomiprogrammet – Juridik – Kriminologi

Vill du läsa fler elevintervjuer? Eller kolla in vilka program som finns på en skola nära dig?