×
 

Vår skola

Om DBGY Kristianstad

Centralt beläget med närhet till buss, tåg och centrum hittar du vad våra elever brukar beskriva som en skola med stark gemenskap. På Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad har vi 8 mentorer som på heltid ansvarar för våra elevers sociala situation och säkerställer att du får ut det du vill av din gymnasietid. Här får du goda möjligheter till praktik utomlands, och även möjlighet till studieresor eller utbyten med skolor i andra europeiska länder.

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat.

Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential. Vi ska alla uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet. Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

 • Jag gillade verkligen skolans upplägg med mycket praktik det sista året, vilket bidrog till att jag fick jobb. Att ha heltidsmentorer var en stor trygghet.

  Matilda Student från Barn- och fritidsprogrammet 2023

Mer om oss

 • Mental träning

  Ett projekt som under 3 år gör dig mer stresstålig, kreativ och lösningsorienterad.

  En elev lyssnar på sin kompis
 • Engagemang

  Vi tror att du presterar bättre när du studerar något som engagerar dig.

  En elev lyssnar och ler

Våra program

Läs mer om våra program och upptäck vilken profil som passar dig bäst!