×
 

Hoppa till innehållet

Elevhälsa

Inom Drottning Blankas Gymnasieskolor arbetar vi mycket med vår elevhälsa. Det är egentligen inte så konstigt eftersom skolverket bestämt att alla skolor måste ha just en elevhälsa – men vad betyder det egentligen?

Elever umgås i en park

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

En elevhälsa finns för dig som elev och ska arbeta både hälsofrämjande och förebyggande på skolan, för att du ska må så bra som möjligt. Det kan innebära allt ifrån medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser till att stödja din utveckling och dina mål.

För oss inom Drottning Blanka ligger elevers hälsa extra nära hjärtat. Som vi brukar säga – det är viktigt för oss att det går bra för dig! Då är det också en självklarhet att vi ska ha en stark elevhälsa på våra skolor! Vi tror att om du mår bra så kommer du också prestera bättre.

Elever står och pratar vid sina skåp

Kontakta oss

Din motståndskraft i vardagen

Ytterligare exempel på hur vi jobbar med ditt välmående genom hela gymnasietiden är vårt projekt Mental träning. Mental träning kan sammanfattas som motståndskraft i vardagen, och är något som vi tränar under alla dina år hos oss. Detta innebär övningar som ska göra dig mer stresstålig, kreativ och lösningsorienterad.