×
 

Vår skola

Om DBGY Jakobsberg

Vi ligger centralt beläget i Jakobsberg, med goda kommunikationer till och från flera av Stockholms norra områden. Som skola har vi funnits på orten sedan sent 90-tal, och har under tiden skapat väletablerade kontakter med lokala verksamheter. Som en följd av goda relationer brukar våra elever på barn- och fritidsprogrammet och vård- och omsorgsprogrammet få kvalitativa APL-platser.

Vi kännetecknas av engagerade lärare som hjälper dig att nå dina mål. Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Elever som går på stan

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat.

Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential. Vi ska alla uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet. Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

Elever sitter tillsammans på rasten
 • Fantastiska lärare som bemött mig bra under mina tre år på skolan.

  Johanna Elev på Barn- och fritidsprogrammet, 2023

Mer om oss

 • Mental träning

  Ett projekt som under 3 år gör dig mer stresstålig, kreativ och lösningsorienterad.

  En elev lyssnar på sin kompis
 • Engagemang

  Vi tror att du presterar bättre när du studerar något som engagerar dig.

  En elev lyssnar och ler

Våra program

Läs mer om våra program och upptäck vilken profil som passar dig bäst!