Stylist-SM 2023 Make up, hår och kläder

Nu avgörs finalen av Stylist-SM 2023!

Fredagen 28 april är det äntligen dags för final av Stylist-SM 2023 på temat Bollywood! Totalt tävlar 17 lag från gymnasieskolor över hela Sverige i hår, makeup och kläder. Eventet är öppet för alla att ta del av – på plats eller digitalt.

Stylist-SM är en årlig tävling där gymnasieelever på hantverksprogrammet i årskurs 2 och 3 tävlar i kategorierna make-up, hår och kläder. Evenemanget är öppet för allmänheten och alla är välkomna att besöka och följa tävlingarna som i år arrangeras av Drottning Blankas gymnasieskola i Norrköping.

  • Vi ser verkligen fram emot att få välkomna finalister från hela Sverige till Norrköping. Det ska bli spännande att få se elevernas tolkningar av temat Bollywood genom modekreationer tillsammans med kreativa håruppsättningar och makeup

    Simone Acar Projektledare för Stylist-SM 2023 och stylistlärare på Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping

Förutom en spektakulär show så kan besökarna också se fram emot inspirerande styling och trender, fina giveaways från samarbetspartners samt information om utbildningar inom branschen.

  • Vi kommer att bjuda på en show i mellanakterna för att göra dagen riktigt spektakulär

    Linda Hederberg Projektledare för Stylist-SM 2023 och lärare inom hantverksprogrammet på Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping

Program för dagen

13:30-13:45 – Konferencier inleder tävlingen och presenterar juryn

13:45-14:00 – Juryn kontrollerar tävlandes stationer och förberedelser

14:00-16:00 – Tävlingen pågår

16:00-16:45 – Fotografering av modeller och tävlanden samt underhållning för publik

17:00-17:45 – Visning av finalbidragen på scen

17:45-18:00 – Prisutdelning

I samarbete med LBS Kreativa Gymnasiet kommer eventet att livestreamas på stylistsm.se.

Årets samarbetspartners

Linden & Spiralen Köpcentrum, Smart Retail, MAC, Idun Minerals, FÄRG, Schwarzkopf Professional, Good hair day medverkar under evenemanget och sponsrar med priser.

Nyheter

Se alla nyheter