Fick du inte svar på din fråga?
Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss.
Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Vi hoppas att svaren kan vara till din hjälp. Om du fortfarande behöver hjälp är du alltid välkommen att höra av dig direkt till oss.
Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola.
Du hittar datum och tider för öppet hus här.
Allt du behöver veta inför ditt gymnasieval hittar du på vår sida Söka till DBGY Trollhättan.
Du hittar aktuella läsårstider här.
Skolan startade 2011.
Skolan har en elevsalong där man även tar emot externa kunder för olika behandlingar. Elever i åk 3 arbetar på måndagar och elever i åk 2 arbetar på onsdagar mellan KL. 12.15 – 16.00 Vi erbjuder följande behandlingar:
– Klippning
– Barnklippning
– Slingning
– Färgning
– Permanent
– Brynfärg och brynplock
– Tvätt, fön & läggning
– Inpackning inklusive massage
– Uppsättning
FÖR ATT BOKA TID: skicka ett meddelande till skolan via Instagram – klicka här. En av skolans frisörlärare hjälper dig sedan hitta en tid och dag som passar!
Drottning Blanka Trollhättan är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.
VAD ÄR EN FRISKOLA?
En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.
Ja, skolan har ett bibliotek där det finns möjlighet att låna böcker.
Varmt välkommen till Drottning Blanka Trollhättan om du vill gå på en skola med en familjär känsla, där relationerna står i fokus och där du får stor möjlighet att vara med och påverka din gymnasietid. Här finns engagerad personal som gör sitt yttersta för att du skall lyckas.
Det går ca 230 elever på skolan.
Du hittar vår besöksadress och övriga kontaktuppgifter här.
Skolan har ett elevråd och en studentkommitté.
Elevhälsan består av skolsköterska, specialpedagog, skolläkare och skolpsykolog.
Vi har Mattestuga på måndagar och vi har även uppsamlingstid varje månad där man får hjälp med läxor eller att komma ikapp. Kontakta oss gärna för mer information!
Detta kan du få hjälp med genom att kontakta skolans sjuksköterska.
Vi erbjuder tyska steg 1-4 och spanska steg 1-4.
Vi har vår idrottsundervisning på multisportsarenan Älvhögsborg, och när vädret tillåter är vi utomhus.
De flesta lektioner startar mellan 8.30 och 9.00 och skoldagen är slut mellan 14 och 16. Men det kan såklart variera.
Ja!
Du får låna en dator av märket Chromebook som arbetsverktyg under din utbildning.
Aktuella antagningsgränser och medelvärden hittar du under sidan Meritpoäng.
Alla yrkesprogram innehåller 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande, där du får träna dina färdigheter. Så om du läser frisör, kan du ha praktik på t.ex. frisörsalong.
Det brukar vara rektor och/eller studievägledaren som har hand om byte av gymnasium. Du hittar aktuella kontaktuppgifter under Kontakta oss.
För att vara behörig till gymnasiet måste du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matte. Om du vill läsa ett högskoleförberedande program måste du ha godkänt i ytterligare 9 ämnen, alltså totalt 12 ämnen. För ekonomi- och samhällsvetenskapsprogrammet ska 4 av de 9 övriga godkända ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap. Om du vill läsa ett yrkesprogram (t.ex. hantverksprogrammet och vård- & omsorgsprogrammet) måste du ha godkänt i ytterligare 5 ämnen, alltså totalt 8 ämnen.
Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.
Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål om skolan kan du göra det här.
Om du saknar inloggningsupgifter till Schoolsoft kan du kontakta din/din ungdoms mentor, rektor eller administratör. Du hittar kontaktuppgifter på sidan Kontakta oss.
Du hittar Schoolsoft för Drottning Blankas Gymnasieskolor här.
Det brukar vara kommunen som avgör om du får busskort eller inte. Regeln brukar vara att du måste bo minst 6 KM från skolan för att ha rätt till busskort.
Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss.