×
 

Vår skola

Om DBGY Trollhättan

På Drottninggatan 37 i ljusa fina lokaler finns vår skola. Det är nära till pendlingsmöjligheter och vi erbjuder både praktiska och teoretiska program. Vi har en härlig gemenska på skolan, där alla känner varandra. Våra lärare har som vana att gå runt i skolan på morgonen och hälsa alla välkomna. Det är viktigt för oss att du som elev känner dig sedd och betydelsefull.

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat.

Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential. Vi ska alla uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet. Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

 • Mina år på Drottning Blanka Trollhättan var givande och roliga! Extra plus för alla fantastiska lärare.

  Anna, Student från Samhällsvetenskapsprogrammet 2020

Mer om oss

 • Mental träning

  Ett projekt som under 3 år gör dig mer stresstålig, kreativ och lösningsorienterad.

  En elev lyssnar på sin kompis
 • Engagemang

  Vi tror att du presterar bättre när du studerar något som engagerar dig.

  En elev lyssnar och ler

Våra program

Läs mer om våra program och upptäck vilken profil som passar dig bäst!