×
 

Vår skola

Om DBGY Örebro

Precis vid resecentrum, mitt i Örebro, hittar du vår skola med fräscha lokaler. Våra elever brukar beskriva skolan som varm och personlig med närhet till lärarna. Vi håller utbildningen så nära verkligheten som möjligt, bland annat genom Hantverksprogrammets elevsalong. Vi brinner för att du ska få med dig ett internationellt perspektiv efter gymnasiet. Därför har alla våra elever möjlighet att få genomföra sin APL (Arbetsplatsförlagt Lärande) eller delar av sitt gymnasiearbete utomlands.

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat.

Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential. Vi ska alla uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet. Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

 • Skolans miljö är väldigt trygg och personlig. Lärarna får en att känna sig väldigt välkommen.

  Yasmin Suleman Hantverksprogrammet, åk 2

Mer om oss

 • Mental träning

  Ett projekt som under 3 år gör dig mer stresstålig, kreativ och lösningsorienterad.

  En elev lyssnar på sin kompis
 • Engagemang

  Vi tror att du presterar bättre när du studerar något som engagerar dig.

  En elev lyssnar och ler

Våra program

Läs mer om våra program och upptäck vilken profil som passar dig bäst!