×
 

Hoppa till innehållet

Information för studie- och yrkesvägledare

Denna sida är avsedd för att ge dig som är studie- och yrkesvägledare information om vår skola, vår verksamhet och annan faktainformation som är matnyttig. Här finner du bland annat vår katalog och information om vad det innebär att vara en del av AcadeMedia.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Elever ute i en park

Vår devis

Inom Drottning Blankas Gymnasieskolor arbetar vi enligt devisen det är det viktigt för mig att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat. Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential och få uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet. I vardagen innebär det att:

Våra elever

 • Tar ansvar för sina studier.
 • Visar hänsyn till sina klasskamrater och lärare.
 • Har ett intresse för sin valda profil och utbildning.

Våra lärare

 • Lyssnar, är lyhörda och vägleder eleverna.
 • Visar intresse i elevernas utveckling och ger positiv förstärkning.
 • Är kreativa och har höga förväntningar på våra elever.

Hos oss får eleverna också skapa, vara nyfikna och tänka annorlunda. Hos oss kan våra elever alltid få grundläggande högskolebehörighet, även om de läser ett yrkesförberedande program. Då kan de välja till kurser som ger dem grundläggande behörighet. Självklart har vi studieförberedande program som ger eleverna högskolebehörighet direkt.

Elever i skolans gemensamma lokaler

Poängplaner, katalog och kvalitet

Intresserad av att läsa mer? Här är ett par punkter många SYV:ar brukar fråga efter.

Poängplanerna hittar du längst ner på respektive programs sida. Där framgår vilka kurser vi har på programmet och vilken nationell inriktning det handlar om. Utöver detta finner du också korta beskrivningar om programmen och vad de innehåller.

En del av Academedia

 • Alla AcadeMedias elever i gymnasieskolan är väl försäkrade om olyckan skulle vara framme. Elever omfattas under heltid och har gällande försäkring dygnet runt hela försäkringsperioden, även under helger och ferier.

  Elev klipper tyg
 • Vi arbetar enligt AcadeMediamodellen som utgår från vår gemensamma kvalitetsdefinition och innehåller bland annat våra kvalitetsaspekter, principer för målsättning, gemensamt definierade resultatmått och vår årsplanering för uppföljning.

  elev spelar piano
 • AcadeMedia redovisar kvalitetsresultat offentligt, vi har meddelarskydd för medarbetare, fackliga samverkansavtal samt kollektivavtal. Vi genomför också extern revision.

  Elev berättar om ett slott för sina klasskompisar

Kontakt

Vid frågor är du alltid välkommen att kontakta oss direkt.