×
 

Vår skola

Om DBGY Göteborg Centrum

Med vårt centrala läge nära Centralstationen och fina skolbyggnad har vi tillsammans med våra elever skapat en riktigt bra gymansieskola. Du som elev ska få förutsättningarna att nå din fulla potential, och vi satsar därför hårt på studiero både i och utanför klassrummen. Du får dessutom med dig ett internationellt perspektiv genom studieresor eller möjlighet till APL (Arbetsplatsförlagt Lärande) utomlands.

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat.

Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential. Vi ska alla uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet. Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

 • Det är de tre bästa åren jag har haft under min skoltid. Jättehärliga klasskamrater och bra lärare. Det kändes verkligen som att mina lärare såg mig. Dessutom en mysig skola som ligger mitt i Göteborg nära Centralstationen.

  Anna Student från Samhällsvetenskapliga programmet 2022

Mer om oss

 • Mental träning

  Ett projekt som under 3 år gör dig mer stresstålig, kreativ och lösningsorienterad.

  En elev lyssnar på sin kompis
 • Engagemang

  Vi tror att du presterar bättre när du studerar något som engagerar dig.

  En elev lyssnar och ler

Våra program

Läs mer om våra program och upptäck vilken profil som passar dig bäst!