Elev på DBGY Göteborg Centrum

Wilma om Beteendevetenskap

"Lärarna är fantastiska och fokuserar mycket på eleverna och vad som är bäst för oss. De är tillmötesgående, rättvisa och hjälper oss på bästa sätt."

Varför valde du Samhällsvetenskapsprogrammet på DBGY?

Jag var osäker på vad jag ville läsa, så jag valde Beteendevetenskap eftersom det verkade vara ett intressant och brett ämne där man får lära sig mycket olika roliga ämnen. Dessutom lockades jag av gemenskapen på DBGY, det är en relativt liten skola där man lätt lär känna både lärare och andra elever.

Jag fick rekommendationer av andra att börja på DBGY och sen var jag även på öppet hus för att kolla in skolan.

Berätta lite kort om profilen Psykologi och vad som är bäst med ditt program.

Vi lär oss mycket som rör människors beteenden och samhället i stort. Det innefattar bland annat psykologi, sociologi, samhällskunskap och naturvetenskap.

Det bästa med programmet är att man får en bred förståelse för hur människor fungerar och beter sig, vilket är både spännande och lärorikt.

Hur är stämningen på Drottning Blankas Gymnasieskola?

Stämningen på skolan är väldigt härlig och positiv. Det finns en stark känsla av gemenskap och alla känner alla. Jag trivs väldigt bra i min klass och vi har kommit nära varandra under tiden här på skolan.

Lärarna är fantastiska och fokuserar mycket på eleverna och vad som är bäst för oss. De är tillmötesgående, rättvisa och hjälper oss på bästa sätt.

Vad vill du göra efter utbildningen?

Jag är inte helt säker ännu, men jag är intresserad av att arbeta med människor inom något socialt sammanhang. Jag planerar att ta ett sabbatsår och sedan plugga vidare på högskolan.

Vad är det roligaste du har gjort under gymnasietiden?

Det roligaste har varit alla gemensamma aktiviteter och stunder med klassen. Vi har blivit väldigt nära och det har varit fantastiskt att umgås och skapa minnen tillsammans.

Psykologi Sökkod: SABEP

Samhällsvetenskapsprogrammet – Beteendevetenskap – Psykologi

Vill du läsa fler elevintervjuer? Eller kolla in vilka program som finns på en skola nära dig?