Elev på DBGY Göteborg Centrum

Linnea läser Modedesign på DBGY

"Jag har alltid älskat mode och att måla, så jag tänkte att det här var den perfekta kombon för mig."

Berätta varför du valde Drottning Blankas Gymnasieskola.

Jag hade hört så mycket bra om skolan, och eftersom den är ganska liten känner man verkligen alla. Det känns som en familj, och det var något jag verkligen uppskattade. Dessutom erbjöd de ju modedesign, så det var en självklarhet för mig att börja här. Min kompis hade varit på öppet hus och sa att det var jättebra, så jag kände mig trygg med mitt val.

Varför valde du att läsa Modedesign?

Jag har alltid älskat mode och att måla, så jag tänkte att det här var den perfekta kombon för mig. Jag älskar att vara kreativ och har svårt att sitta still, så det kändes helt rätt att välja det här programmet.

Vad får du lära dig på Estetiska programmet?

Just nu arbetar vi med folklore, vilket innebär att vi ska skapa en kollektion baserad på vårt ursprung. Först skapar vi ett moodboard för inspiration, sen får vi rita, designa och sy upp ett av plaggen från kollektionen. Just nu studerar vi konst och samhälle, vilket innebär att vi lär oss om konstens roll i samhället, samt mode, design och bild.

Hur är stämningen på DBGY och vad tycker du om dina lärare?

Mina lärare är jättebra, de vill verkligen att vi ska lyckas och ger oss massor av stöd och chanser att utvecklas. Lokalerna är bekväma och lugna, perfekta för att fokusera på studierna. Modesalen är speciellt mysig och luftig, vilket gör det till en bra plats att arbeta i. 

Stämningen på skolan är ganska lugn och alla är snälla mot varandra. Det är lätt att lära känna nya människor och alla hälsar på varandra.

Vet du vad du vill göra efter utbildningen?

Efter gymnasiet vill jag studera Fashion Marketing på högskolan, men först vill jag ta ett sabbatsår och arbeta lite. Många som har läst Modedesign väljer att studera vidare utomlands för att fördjupa sina kunskaper inom sömnad och design.

Vad är det roligaste du har gjort på gymnasiet?

Det finns så mycket roligt att välja på, men det roligaste var nog under första året när allt var så nytt och spännande. Vi fick till exempel välja vår favoritfilm eller serie och skapa en kollektion inspirerad av den. Jag valde Gossip Girl. 

Dessutom brukar vi åka på studiebesök, och vi har besökt Naturhistoriska museet, Röhsska museet och Operan. Det har varit otroligt roligt och lärorikt!

Modedesign Sökkod: ESMON

Estetiska programmet – Modedesign – Modedesign

Vill du läsa fler elevintervjuer? Eller kolla in vilka program som finns på en skola nära dig?