Elev på DBGY Göteborg Centrum

Klara om Design

"Jag ville plugga något jag tycker är kul och intressant just nu. Design verkade mest givande."

Varför valde du att läsa Estetiska programmet?

Jag tänkte först läsa Samhällsprogrammet men kände sen att jag ville plugga något jag tycker är kul och intressant just nu. Design verkade mest givande så jag kollade mest på vilka linjer som erbjöd den inriktningen.

Hur kom du i kontakt med Drottning Blankas Gymnasieskola?

Jag letade efter skolor som erbjöd design och inredning, och när jag gick runt på Gymnasiemässan såg jag att DBGY hade det. Efter att ha kollat på deras hemsida och besökt Öppet hus kändes det som rätt val.

Berätta lite kort om inriktningen Bild och form med profilen Design.

Vi har lärt oss att måla i perspektiv, om färglära och olika material. Exempel på det är att fånga djup i ett rum, veta vilka färger som passar ihop och deras komponenter samt hur olika material fungerar och hur man bäst använder dem. Att måla möbler i perspektiv var särskilt roligt.

Berätta om stämningen på DBGY.

Stämningen är bra, även om det inte är jättestor gemenskap mellan årskurserna kan man ändå prata med alla. Vår klass på 32 personer har en mysig stämning och lokalerna, särskilt estetsalarna, är fina. Och lärarna finns alltid där för att svara på frågor eller om man behöver hjälp.

Vad vill du göra efter studenten?

Jag funderar på att bli inredare eller kanske arkitekt. Just nu är jag mest intresserad av inredning och design, men vem vet, jag kanske ändrar mig!

Vad är det roligaste med att läsa Design?

Bildlektionerna är extra roliga, speciellt på fredagseftermiddagar. Efter tunga ämnen på morgonen får vi måla och prata, vilket ger en mysig helgkänsla. Vi har också varit på studiebesök på olika hotell, vilket var väldigt intressant och roligt. Att se olika inredningsstilar och höra historierna bakom hotellen var spännande.

Design Sökkod: ESBIF

Estetiska programmet – Bild och formgivning – Design

Vill du läsa fler elevintervjuer? Eller kolla in vilka program som finns på en skola nära dig?