×
 

Vår skola

Om DBGY Skövde

Ett stenkast från resecentrum ligger vi nära både näringsliv och möjligheter för ett utvecklande entreprenörskap. Det, tillsammans med vårt nära samarbete med UF Skaraborg, gör att du som elev får goda möjligheter att knyta viktiga kontakter under din gymnasietid. Oavsett om du vill bli företagare eller inte, hjälper vi dig att bli mer företagsam.

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat.

Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential. Vi ska alla uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet. Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

 • Som elev känner jag mig sedd av både personal och andra elever på skolan. Då det finns en stor gemenskap mellan eleverna på de olika programmen och årskurserna har jag kunnat lära känna fler än bara mina klasskompisar.

  Aleksandra Elev på Vård- och omsorgsprogrammet 2023

Mer om oss

 • Mental träning

  Ett projekt som under 3 år gör dig mer stresstålig, kreativ och lösningsorienterad.

  En elev lyssnar på sin kompis
 • Engagemang

  Vi tror att du presterar bättre när du studerar något som engagerar dig.

  En elev lyssnar och ler

Våra program

Läs mer om våra program och upptäck vilken profil som passar dig bäst!