Fick du inte svar på din fråga?
Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss.
Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Vi hoppas att svaren kan vara till din hjälp. Om du fortfarande behöver hjälp är du alltid välkommen att höra av dig direkt till oss.
Ja, ett mindre bibliotek samt samarbete med Skövde stadsbibliotek.
Om du har en egenvårdsplan så tar skolan del av den och organiserar för detta. Din egenvårdsplan och ev medicin som måste finnas på plats lämnar du till vår skolsköterska.
Elevhälsan består rektor, biträdande rektor, kurator, speciallärare, skolsköterska och SYV. Skolläkare och skolpsykolog är också knutna till vårt elevhälsoteam. Man kan få särskilt stöd om speciallärare finner att ett sådant behov finns, i så fall är det rektor som beslutar om särskilt stöd ska ges.
Skolan har ett elevråd som träffas en gång per månad. Elevrådet arbetar bland annat med aktiviteter och traditioner som vi genomför under året. Vi har också en studentkommitté som träffas regelbundet under läsåret.
Ja, men den kan variera under läsåret efter behov och intresse. Ibland har mentor eller undervisande lärare extra studietid och ibland har vi mattestuga.
Spanska steg 1-4, tyska steg 1-4 och italienska steg 1-2. Om du ska börja år 1 har du rätt att ansöka om franska men vi har inte haft några som har läst franska de senaste åren.
Du har idrott på Södra IP och Actic Arena.
Det vanliga är att du tidigast börjar kl 08.20 och slutar senast 16.30 med reservation för undantag. Vissa dagar är dock kortare.
Ja, om du bor mer än 6 kilometer från skolan. När du börjar skolan får du information om hur du ansöker om detta då rutinerna ser olika ut beroende på i vilken kommun du bor.
Ja. Förutom lunch serverar vi gratis frukost i matsalen varje dag mellan 07.30 och 09.15.
Ja, vi har en elevsalong. Du kan boka tid via Bokadirekt, bokningslänk hittar du i vår Instagramprofil (dbgyskovde).
Skolan ligger centralt med bara någon minuts promenad från resecentrum. Vi är granne med vackra Boulognerskogen, Balthazar, NTI-gymnasiet och Volvogymnasiet.
DBGY Skövde startade 2010.
Skolan ligger centralt och vi har fräscha lokaler men framför allt arbetar all personal för att du ska få en så bra utbildning som möjligt. Vi tror på att grunden för en trygg skola är att vi alla har goda relationer med varandra och har ett personligt engagemang i det vi gör.
Barn- och fritidsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Frisör- och stylistprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet och Ekonomiprogrammet har en klass i varje årskurs. Samhällsvetenskapsprogrammet har två klasser i varje årskurs.
Det går 410 elever på skolan.
Kontakta vår administration: 0500-659803 eller 0500-659804 eller via mail asa.askstam@dbgy.se eller johanna.thorsell@dbgy.se.
Om du har synpunkter eller klagomål på utbildningen så använder du blanketten som finns för detta (finns i korridoren utanför sal 109) och lämnar till rektor. Om du vill lämna klagomål till nivån över rektor gör du det i digitalt formulär på vår hemsida. Läs mer om att lämna synpunkter här.
Ledighetsansökan görs i Schoolsoft. Om du är under 18 år ska din vårdnadshavare göra ledighetsansökan.
På Schoolsoft innan första lektionen för dagen börjar. Om du är myndig gör du det själv och om du är under 18 år gör din vårdnadshavare sjukanmälan.
Du kan kontakta rektor, biträdande rektor eller SYV om du vill byta gymnasieskola.
För att vara behörig till gymnasiet måste du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matte. Om du vill läsa ett högskoleförberedande program måste du ha godkänt i ytterligare 9 ämnen, alltså totalt 12 ämnen. För ekonomi- och samhällsvetenskapsprogrammet ska 4 av de 9 övriga godkända ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap. Om du vill läsa ett yrkesprogram (t.ex. hantverksprogrammet och vård- & omsorgsprogrammet) måste du ha godkänt i ytterligare 5 ämnen, alltså totalt 8 ämnen.
Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.
Du hittar Schoolsoft för Drottning Blankas Gymnasieskolor här.
Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss.