Fick du inte svar på din fråga?
Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss.
Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Vi hoppas att svaren kan vara till din hjälp. Om du fortfarande behöver hjälp är du alltid välkommen att höra av dig direkt till oss.
Ja, vi har ett bibliotek med skönlitteratur på vår andra våning i det inglasade rummet med fin utsikt. Där är det även möblerat för att kunna sitta och läsa under raster eller under lektionstid. Vi har även kurslitteratur inne i personalrummet på våning 2.
Kontakta först vår skolsköterska som kan hjälpa dig vidare med just ditt ärende.
För oss inom Drottning Blanka ligger elevers hälsa extra nära hjärtat. Som vi brukar säga – det är viktigt för oss att det går bra för dig! Vår elevhälsa består av rektor, specialpedagog, skolsköterska och kurator. De finns för dig som elev och arbetar både hälsofrämjande och förebyggande på skolan, för att du ska må så bra som möjligt. Det kan innebära allt ifrån medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser till att stödja din utveckling och dina mål.
Vid behov sätter vi ibland in extra studiehjälp under specifika perioder under läsåret. Det skiljer sig dock från varje läsår.
Idrottsundervisningen bedrivs i huvudsak vid Kungsporten som ligger ovanför Huskvarna station och Folkets Park. Ibland är vi även på Friskis & Svettis i Jönköping, Jönköping Padel Center med mera.
Ja, varje morgon mellan kl. 7.30-9.00 bjuder skolan på frukost. Det är en uppskattad och mysig start på dagen tillsammans, för de som vill. Vi tycker det är viktigt att alla startar dagen med mat i magen. För dig som pendlar till skolan och ofta åker hemifrån tidigare på morgonen passar det extra bra.
Schemat är olika från läsår till läsår. En del dagar kan du börja senare och andra sluta tidigare. Skoldagarna börjar aldrig innan kl. 8.00 och slutar inte efter kl 17.00. Vill du se ett exempel på scheman kan du kolla under Q&A highlight på vår Instagram (@drottningblankajonkoping).
Ja, du kan få möjligheten att ansöka om att resa utomlands. Du som läser ett praktiskt program kan få möjlighet att ansöka om att göra APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands. Om du läser ett teoretiskt program kan du få möjligheten att ansöka om utbytesresa i ett annat europeiskt land.
Ja, vi har en fin matsal i hjärtat av vår byggnad.
Ja, vi har en elevsalong på skolan. Öppettiderna för salongen publiceras på våra sociala medier samt på Schoolsoft. För att boka en tid kan du kontakta vår programansvariga genom att mejla: frieda.rosengren@dbgy.se
Vårt attraktiva läge vid Asecs köpcentrum ger dig närhet till både kommunikation, naturområden och näringsliv. Skolans adress är: Batterigatan 19.
Meritpoängen varierar från år till år, men här kan du läsa mer och om de senaste meritpoängen på de olika programmen.
Vi värnar om relationer och är övertygade om att engagemang är nyckeln till en bättre värld. Det personliga engagemanget vi har kring din framgång och ditt välmående är viktigast.
Varje program har en klass.
Det går ca 200 elever på vår skola.
I första hand bör du som har synpunkter eller klagomål på verksamheten vända dig till aktuell skolpersonal. Om du inte får hjälp av personal på skolan bör du som nästa steg kontakta rektorn. Synpunkter och klagomål kan lämnas skriftligt, muntligt eller via besök. Läs mer här.
Ledighetsansökan gör du via Schoolsoft. Viktigt att notera är att vi inte beviljar ledighet i samband med nationella prov eller APL.
Vårdnadshavare sjukanmäler i Schoolsoft-appen. Är du myndig sjukanmäler du genom att ringa 036-8606502.
Du kontaktar vår SYV, Simone Viebke, du hittar kontaktuppgifter här.
För att vara behörig till gymnasiet måste du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matte. Om du vill läsa ett högskoleförberedande program måste du ha godkänt i ytterligare 9 ämnen, alltså totalt 12 ämnen. För ekonomi- och samhällsvetenskapsprogrammet ska 4 av de 9 övriga godkända ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap. Om du vill läsa ett yrkesprogram (t.ex. hantverksprogrammet och vård- & omsorgsprogrammet) måste du ha godkänt i ytterligare 5 ämnen, alltså totalt 8 ämnen.
Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.
Om du saknar inloggningsupgifter till Schoolsoft kan du kontakta din/din ungdoms mentor, rektor eller administratör. Du hittar kontaktuppgifter på sidan Kontakta oss.
Du hittar Schoolsoft för Drottning Blankas Gymnasieskolor här.
Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss.