×
 

Vår skola

Om DBGY Helsingborg

I toppmoderna lokaler mitt i Helsingborgs hjärta nedanför kärnantrappan har vi närhet till city, havet och grönskande parker. Vi arbetar med ett tryggt, öppet och tillåtande klimat där undervisningen är starkt knuten till verkligheten och det internationella perspektivet. Vi har nära sammanhållning mellan elever och lärare och bra samarbete med våra APL-platser där du gör praktik.

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat.

Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential. Vi ska alla uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet. Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

 • Vi har världens bästa lärare som tränar oss inför skarpa projekt i verkligheten.

  Alva och Julia Elever på Hotell- och Turistprogrammet

Mer om oss

 • Mental träning

  Ett projekt som under 3 år gör dig mer stresstålig, kreativ och lösningsorienterad.

  En elev lyssnar på sin kompis
 • Engagemang

  Vi tror att du presterar bättre när du studerar något som engagerar dig.

  En elev lyssnar och ler

Våra program

Läs mer om våra program och upptäck vilken profil som passar dig bäst!