Glad elev står vid en dator i en reception

Stella om DBGY

"När jag upptäckte DBGY, läste på om skolan och kollade deras YT-videor kändes det bara rätt! Det var som en match made in heaven, och redan första dagen kände jag att det var helt perfekt."

Varför valde du att gå på Drottning Blankas Gymnasieskola?

Jag är väldigt social av mig och när jag skulle välja gymnasieprogram hade jag massor av intressen att välja mellan. När jag upptäckte DBGY, läste på om skolan och kollade deras YT-videor kändes det bara rätt! Det var som en match made in heaven, och redan första dagen kände jag att det var helt perfekt. 

Jag kollade på andra skolor med samma program, men när jag såg lärarnas ansikten och miljön på hemsidan kändes det som den perfekta platsen för mig. Det verkade trevligt och öppet, så jag sökte hit. Eftersom det var pandemi när jag sökte kunde jag inte besöka skolan eller liknande.

Hur trivs du på DBGY?

Jag trivs jättebra med stämningen på skolan, det är en lugn och öppen stämning. Vi hälsar på varandra i korridorerna och jag blir glad av att se alla lärare. När man börjar gymnasiet har alla samma intressen, så det är lätt att hitta kompisar och komma överens.

Jag är också ambassadör för skolan och får träffa blivande elever på olika mässor och evenemang, vilket är jättekul att vara en del av.

Hur är relationen mellan lärare och elever?

Jag gillar mina lärare väldigt mycket! Vi har bra kontakt och de bryr sig verkligen. Oavsett vad det handlar om finns de där och stöttar oss. Jag är väldigt nöjd med mina lärare, de är fantastiska.

Berätta lite om ditt program.

Jag går en praktisk linje och pluggar Hotell och turism, så vi förbereder oss för arbetslivet genom att göra APL. Jag går i trean och har nästan gjort allt redan, men snart ska jag utomlands på en tre veckors praktik i Sydafrika, vilket ska bli så häftigt och jag är supertaggad på det! 

Vad är det bästa med din utbildning?

Det jag gillar med min linje är att vi har många presentationer. Vi förbereder oss för olika yrken inom besöksnäringen och då får vi prata inför grupper och arrangera mässor, vilket är så roligt!

Vad har varit det roligaste under din gymnasietid?

Vi har gjort så himla mycket roligt! Men om jag måste välja en sak är det att vara ambassadör för skolan. Jag älskar min linje och att kunna representera den och inspirera andra att söka den har varit så roligt och givande. Jag har försökt vara med på alla mässor och öppna hus för att kunna förmedla att jag verkligen trivs på min skola och min linje. Att vara ambassadör är jättekul och lärorikt!

Vill du läsa fler elevintervjuer? Eller kolla in vilka program som finns på en skola nära dig?