Drottning Blankas och LBS loggor tillsammans

Drottning Blanka och LBS bildar gemensamt gymnasiecampus i Varberg till hösten

Inför höstterminen 2024 kommer Drottning Blanka att flytta in till LBS skolbyggnad på Träslövsvägen 58 i Varberg. Tillsammans kommer våra två skolor att bilda ett mindre gymnasiecampus med en mängd olika program och inriktningar. Lokalerna kommer under sommaren att anpassas till båda skolornas gemensamma behov.

LBS är, precis som vi, en relativt liten skola med nära relationer mellan elever och lärare. Detta ska vi givetvis värna om och behålla. Genom att dela gemensamma ytor och resurser så skapar vi en starkare organisation som kommer att gynna elever och medarbetare på båda skolorna. säger Stefan Lindh, rektor för Drottning Blanka i Varberg.

De gemensamma skollokalerna kommer att ha plats för cirka 260 elever, jämnt fördelade mellan de två skolorna. Skolorna erbjuder både kreativa, yrkesinriktade och studieförberedande program och eleverna kommer kunna välja mellan en mängd olika inriktningar och profiler:

Drottning Blankas program och profiler:

  • Samhällsvetenskapsprogrammet med profilen kriminologi
  • Ekonomi med profilerna management eller kriminologi
  • Vård- och omsorgsprogrammet med profilerna räddningsmedicin och hälsa och omsorg
  • Hantverksprogrammet inriktning hår- och makeupstylist

LBS program och profiler:

  • Teknikprogrammet med profilerna app- och webbutveckling samt spelutveckling (LBS)
  • Estetiska programmet med profilerna grafisk design, e-sport, musik och spelgrafik

Flera av våra utbildningar riktar sig till branscher i stort behov av arbetskraft, exempelvis vårdsektorn och den växande spelindustrin. Vårt nya gymnasiecampus kommer att få en mix av elever med olika intressen och talanger vilket kommer att skapa en dynamisk och kreativ atmosfär. säger Stefan Lindh.

För mer information, kontakta gärna rektor Stefan Lindh på 070-150 44 62.

Fler nyheter

Se alla nyheter