2023 flyttar DBGY Sundsvall till nyrenoverade lokaler

Nu är det klart att Drottning Blankas gymnasieskola kommer att flytta till Trädgårdsgatan 7 – 9 i centrala Sundsvall. Inför läsårsstarten i augusti 2023 går flyttlasset till de nya skollokalerna som först ska renoveras och anpassas efter skolans utbildningar och önskemål.

– Jag ser verkligen fram emot detta nya kapitel för vår skola som kommer att innebära ett lyft för både elever och medarbetare. Nu får vi toppmoderna skollokaler med plats att ta emot fler elever till både befintliga och nya utbildningar, säger Helen Lövgren som är rektor för Drottning Blanka i Sundsvall.

Skolan har en blandning av både teoretiska och yrkesinriktade program. Idag går det 150 elever på skolan och till hösten har man plats för ytterligare 40 elever. Tack vare de nya, större lokalerna har skolan möjlighet att starta ekonomiprogrammet till hösten.

– Vi har under flera år sett ett ökat intresse för skolans samhällsprogram med profilen kriminologi. Det är positivt att vi nu får möjlighet att utveckla vår frisör- och stylistutbildning och att vi äntligen kan starta ekonomiprogrammet på vår skola, säger Helen Lövgren.

De nya skollokalerna ligger ett stenkast från skolans nuvarande lokaler. Tidigare fanns kommunens aktivitetscentrum i fastigheten på Trädgårdsgatan som nu ska totalrenoveras och anpassas efter Drottning Blankas utbildningar. Eleverna får bland annat en egen matsal, ett nytt skolbibliotek och nyrenoverade lektionssalar i de nya skollokalerna.

För mer information, kontakta rektor Helen Lövgren: 070 333 86 44.