×
 

Hoppa till innehållet

Personligt, lokalt och globalt engagemang

För oss är det viktigt att du ska känna att du kan påverka din omgivning genom ditt engagemang. När du börjar på Drottning Blanka kommer du därför bli del av en treårig plan för att utveckla ditt engagemang.

Vi börjar med det personliga engagemanget och rör oss tillsammans utåt mot lokalt och globalt engagemang. Efter 3 år hos oss ska du känna dig trygg i din egen förmåga att påverka dig själv, din omgivning och världen utanför.

Vi börjar med din personliga utveckling

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Genom att vara närvarande i det personliga, det lokala och det globala manifesterar vi att det hänger ihop – och att du som elev är del av detta både idag och i framtiden. Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva utvecklingen för andra.

Elev i närbild presenterar framför klassen

Din resa på tre år - tusen möjligheter

 • År 1 - Personligt

  Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

  För att du ska lyckas krävs både vårt och ditt personliga engagemang. Som ny elev får du en mentor som peppar och stöttar dig i dina studier.

  Under årskurs 1 ges du även de verktyg och strategier som behövs för att du med självförtroende ska lyckas under dina år på Drottning Blankas Gymnasieskola!

  Två elever och en lärare vid en dator
 • År 2 - Lokalt

  Drottning Blankas Gymnasieskolor är en positiv kraft på de orter där vi finns!

  Genom skarpa samarbeten skapar vi meningsfullhet i våra utbildningar, ofta i sammanhang som gör skillnad för någon annan.

  Att vi samarbetar med världen utanför skolan gör också att du som elev får möjlighet att knyta viktiga kontakter under din gymnasietid.

  Lärare och elev tittar på bilder de tagit med en kamera
 • År 3 - Globalt

  Hela världen är viktig!

  Likväl som vi bryr oss om varandra och vår närmiljö bryr vi oss om den värld vi lever i. Det globala perspektivet genomsyrar alla våra skolor och i åk3 engageras våra elever extra mycket i globala frågor, på vissa skolor får du möjlighet att resa utomlands.

  Vårt mål är att du under din studietid ska möta människor, perspektiv och kulturer bortom Sveriges gränser.

  Elev kollar på en jordglob

Såhär jobbar vi på DBGY

Du som elev

 • Tar ansvar för dina studier.
 • Visar hänsyn till dina klasskamrater och lärare.
 • Har ett intresse för din valda profil och utbildning.

Våra lärare

 • Lyssnar, är lyhörda och vägleder dig.
 • Visar intresse i din utveckling och ger dig positiv förstärkning.
 • Är kreativa och har höga förväntningar på dig som elev.
Lärare och elev i samtal

Läs mer om vad du får som elev!

Utöver våra elever och undervisningen finns det ett par saker som vi bryr oss om lite extra. Detta är områden som vi satsar extra mycket på och som ska ge dig som elev extra bra förutsättningar under din gymnasietid.