Fick du inte svar på din fråga?
Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss.
Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Vi hoppas att svaren kan vara till din hjälp. Om du fortfarande behöver hjälp är du alltid välkommen att höra av dig direkt till oss.
Du får 50kr per dag som du har APL på ditt schema. Matkortet gäller på flera olika restauranger, det finns en lista på SchoolSoft som visar alla ställen kortet funkar på.
Synpunkter och klagomål tas i första hand emot av rektorn på skolan, dejan.matic@dbgy.se. Här kan du läsa mer om synpunkter på verksamheten.
Ledighetsansökningar tas emot av rektorn på skolan, du hittar kontaktuppgifter här.
Om du är myndig görs sjukanmälan av dig själv på Schoolsoft. Om du inte är myndig behöver din-/dina vårdnadshavare sjukanmäla dig via Schoolsoft.
Aktuella datum och tider för öppet hus hittar du här.
Allt du behöver veta inför ditt gymnasieval hittar du på vår sida Söka till DBGY Stockholm Vasastan.
Aktuella läsårstider hittar du här.
Stylist har 2 klasser, Försäljning och service har 2 klasser och Övriga har 1 klass/årskurs.
DBGY Stockholm Vasastan flyttade in i nyrenoverade lokaler på Karlbergsvägen 77 hösten 2022. Innan dessa låg skolan på Kungsholmen där den startade år 2020.
Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Vasastan är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.
VAD ÄR EN FRISKOLA?
En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.
Drottning Blanka Vasastan har flera fördelar, bland annat läget mitt i vackra Vasastan och de nya fräscha lokalerna på Campus Vasastan. Men framförallt så ska du välja DBGY Stockholm Vasastan för den goda undervisningens skull. Utöver detta finns en skolidrottsförening på Campuset och en aktiv elevkår som anordnar roliga event löpande under året.
Det går ca 580 elever på skolan.
Du hittar besöksadress och aktuella kontaktuppgifter under Kontakta oss.
Ja, Campus Vasastan har ett gemensamt Bibliotek
Din egenvårdsplan ses över av skolan, om du behöver stöd för att genomföra din egenvårdsplan kan sådant stöd ges i vissa fall.
Ja skolan har en elevkår, elevråd samt en skolidrottsförening
Ja, 5ggr/vecka samt räknestuga (matematik) på onsdagarna efter skolan kl 16-18.
Elevhälsan består av skolsköterska, kurator och specialpedagog. Om specialpedagogen anser att en elev är i behov av särskilt stöd beslutar rektor att sådant stöd ska ges.
Spa/Fra/Ty steg 1, 2, 3 och 4. Modersmål på många olika språk.
På Campus, i våra egna aktivitetssalar på plan 2, på Friskis&Svettis, på 24/7 samt utomhus i parker nära skolan och andra bokade hallar.
Det ser väldigt olika ut beroende på program men en vanlig skoldag innebär oftast undervisning mellan 08.00-16.00 och raster däremellan.
Ja, plan 2 utgör en stor matsal för 340 sittande gäster.
Alla elever får låna en ny Chroomebook som ett verktyg under sina studier.
Aktuella antagningsgränser och medelpoäng hittar du på vår sida för Meritpoäng.
Det är vår SYV Catarina Larsson som har hand om byte av gymnasium. Du hittar aktuella kontaktuppgifter här.
För att vara behörig till gymnasiet måste du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matte. Om du vill läsa ett högskoleförberedande program måste du ha godkänt i ytterligare 9 ämnen, alltså totalt 12 ämnen. För ekonomi- och samhällsvetenskapsprogrammet ska 4 av de 9 övriga godkända ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap. Om du vill läsa ett yrkesprogram (t.ex. hantverksprogrammet och vård- & omsorgsprogrammet) måste du ha godkänt i ytterligare 5 ämnen, alltså totalt 8 ämnen.
Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.
Om du saknar inloggningsupgifter till Schoolsoft kan du kontakta din/din ungdoms mentor, rektor eller administratör. Du hittar kontaktuppgifter på sidan Kontakta oss.
Du hittar Schoolsoft för Drottning Blankas Gymnasieskolor här.
Ja det finns möjlighet att få SL-kort från din hemkommun beroende på hur långt ifrån skolan du bor.
Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss.