Fick du inte svar på din fråga?
Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss.
Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Vi hoppas att svaren kan vara till din hjälp. Om du fortfarande behöver hjälp är du alltid välkommen att höra av dig direkt till oss.
Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola.
Vi har ett mycket litet bibliotek på skolan.
Vi har ambassadörer som träffas och planerar t ex poängjakten för åk 3, trivselkvällar eller ser över skolans Trivselregler.
Vi är och vill fortsatt vara Varbergs personliga skola där alla elever blir sedda, vi har därför endast 1 klass per program och årskurs.
Du hittar information om hur du formellt kan lämna synpunkter och klagomål på vår hemsida. Du kan alltid välkommen att kontakta skolans rektor!
Vi är restriktiva när det gäller att bevilja ledigheter under pågående studier och beviljar endast resor med särskilda skäl. Du finner vår blankett i skolans reception eller på Schoolsoft.
Du ringer till skolans reception mellan kl. 07:30-08:30. Observera att du måste anmäla dig varje dag och är du under 18 år måste din vårdnadshavare ringa in.
Aktuella datum och tider för öppet hus hittar du här.
Allt du behöver veta inför ditt gymnasieval hittar du på vår sida Söka till DBGY Varberg.
Du hittar aktuella läsårstider här.
Vi har en salong, men den är för tillfället inte öppen för allmänheten.
Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.
VAD ÄR EN FRISKOLA?
En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.
Vi har unika profiler och erbjuder dig en skolmiljö där du blir utmanad och sedd.
Tillsammans med LBS som vi delar lokaler med är vi ca 250 elever.
Vi finns i fräscha utbildningslokaler vid Varbergs nya gymnasieknutpunkt, på Träslövsvägen 58. Ett stenkast från hav, hamn och centrum med ca 10 min promenad till buss-
och tågstation.
Polisen beslutar om studentkortege för alla Varbergs skolor. Tills vidare deltar alla elever oavsett skola i samma studentkortege på studentdagen.
Alla gymnasieskolors studenter i Varberg bjuds in till samma bal, traditionsenligt brukar den ske på Societén i societétsparken.
Vi har en kompetent elevhälsa med alla viktiga funktioner som ska finnas i en en elevhälsa. Skolläkare, skolsköterska, skolpsykolog, kurator, specialpedagog och speciallärare/elevassistent. Särskilt stöd ges elever med ett sådant behov. Kontakta gärna skolans rektor om du har frågor om hur skolans Elevhälsoteam arbetar.
Inom ramarna för skoltid erbjuds stöd utifrån behov. Vi erbjuder också lovskola (dock, ej sommarlov).
Medicinering under skoltid måste du ansvara för själv, men informera gärna skolans Elevhälsoteam om din medicinering. Vissa elever förvarar även medicin på skolan som är känd för personalen, t ex vid allvarlig allergi.
Vi erbjuder Spanska, Tyska och Franska, Steg 1 – 5.
Vi har i idrott idrottshallen Arena Varberg.
På gymnasiet har du ett personligt schema utifrån dina val. Vissa dagar kan du därför börja lite senare, medan andra dagar slutar du tidigare. Första lektion startar vanligtvis kl. 08:20 och sista slutar kl. 15:50.
Ja
Du får under din studietid låna en dator av märket Chromebook.
Aktuella antagningsgränser och medelpoäng hittar du på vår sida för Meritpoäng.
Det brukar vara rektor och/eller studievägledaren som har hand om byte av gymnasium. Du hittar våra kontaktuppgifter under Kontakta oss.
För att vara behörig till gymnasiet måste du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matte. Om du vill läsa ett högskoleförberedande program måste du ha godkänt i ytterligare 9 ämnen, alltså totalt 12 ämnen. För ekonomi- och samhällsvetenskapsprogrammet ska 4 av de 9 övriga godkända ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap. Om du vill läsa ett yrkesprogram (t.ex. hantverksprogrammet och vård- & omsorgsprogrammet) måste du ha godkänt i ytterligare 5 ämnen, alltså totalt 8 ämnen.
Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.
Om du saknar inloggningsupgifter till Schoolsoft kan du kontakta din/din ungdoms mentor, rektor eller administratör. Du hittar kontaktuppgifter på sidan Kontakta oss.
Du hittar Schoolsoft för Drottning Blankas Gymnasieskolor här.
Det brukar vara kommunen som avgör om du får busskort eller inte. Regeln brukar vara att man ska bo minst 6 KM från skolan för att ha rätt till busskort.
Om du undrar över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss.