Bild med text: Välkommen på gymnasiemässa 7 oktober kl 10-15 Etage överby köpcenter

I helgen blir det gymnasiemässa i Trollhättan

Lördag den 7 oktober får elever i årskurs nio möjlighet att förbereda sig inför sitt gymnasieval när fem gymnasieskolor arrangerar en gemensam mässa i Överby köpcenter i Trollhättan. Det är LBS Kreativa gymnasiet, Praktiska gymnasiet, Realgymnasiet och Drottning Blankas Gymnasieskola i Trollhättan som arrangerar gymnasiemässan tillsammans med Fridagymnasiet i Vänersborg.
  • Vi ser fram emot att få träffa elever som ska välja gymnasium och bidra till att de gör ett välinformerat skolval. Det finns många bra skolor i Trollhättan och Vänersborg och det är viktigt att eleverna får information om alla olika program och inriktningar som finns.

    Johan Axelsson Rektor på Drottning Blanks Gymnasieskola i Trollhättan

Mässan vänder sig till elever på högstadiet och deras vårdnadshavare och den arrangeras för andra året i rad.  Skolorna som finns på plats har både teoretiska, kreativa och yrkesinriktade program. Drottning Blanka har utöver utbildningar som frisör och kriminologi även en nyprofilerad ekonomiutbildning som kallas management. LBS har tekniska och estetiska program med profiler inom bland annat spelutveckling, e-sport och musik. Praktiska utbildar till yrken som undersköterska, elektriker, barn och fritid samt fordon och bygg. Även Fridagymnasiet och Realgymnasiet har en bred palett av olika program och inriktningar. 

Eleverna har möjlighet att träffa både lärare och elever från de olika skolorna mellan klockan 10-15 lördag den 7 oktober. 

För mer information om mässan, kontakta rektor Johan Axelsson på Drottning Blankas Gymnasieskola i Trollhättan på 076-1021837. 

Nyheter

Se alla nyheter