×
 

Vår skola

Om DBGY Falun

Bara ett stenkast från Stora Torget hittar du våra ljusa lokaler och utbildningar med goda förberedelser inför arbetslivet. Som elev får du med dig ett globalt perspektiv i möjligheten att ansöka om APL (Arbetsplatsförlagt Lärande) utomlands, och bra personliga erfarenheter när vi arbetar både praktiskt och projektbaserat. Det bästa med skolan är dock våra lärare och deras relation till eleverna, iallafall om vi ska tro eleverna själva.

Elever diskuterar skolan

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för dig. Att hjälpa varandra till framgång är vad vi vill skall känneteckna Drottning Blankas Gymnasieskola och genom ett personligt engagemang från såväl personal som elever ska vi tillsammans nå ett bättre resultat.

Med bättre resultat menar vi att, oavsett om det handlar om betyg, anställningsbarhet eller ökad trivsel i vardagen under gymnasietiden, ska alla elever och medarbetare nå upp till sin fulla potential. Vi ska alla uppleva hur vårt egna engagemang är kopplat till våra framgångar i livet. Lyckas vi nå detta tillsammans är vår erfarenhet att vi når ett bättre resultat, oavsett om det handlar om betyg, vidare studier, anställningsbarhet eller om att helt enkelt trivas i vardagen under din gymnasietid.

Elever skrattar tillsammans
 • Umgänget mellan lärare och elever är jättebra. Det känns som att alla vill att det ska gå bra.

  Omar Elev på Försäljning- och serviceprogrammet

Mer om oss

 • Mental träning

  Ett projekt som under 3 år gör dig mer stresstålig, kreativ och lösningsorienterad.

  En elev lyssnar på sin kompis
 • Engagemang

  Vi tror att du presterar bättre när du studerar något som engagerar dig.

  En elev lyssnar och ler

Våra program

Läs mer om våra program och upptäck vilken profil som passar dig bäst!