Detta händer på DBGY Falun i september

Skolstarten gick i en rasande fart när vi fick välkomna ett härligt gäng nya ettor - och det var ett kärt återseende av våra nyblivna tvåor och treor. Vi fick också visa upp våra uppdaterade lokaler! Till vår glädje uppskattar eleverna alla nya hängytor.

Vi har gått in i september månad, och då händer det en massa kul saker:

  • Även i år bjuder vi in länets studie- och yrkesvägledare till SYV-frukost. SYV:arna får då information om vår skola och våra program. De kommer också att få prova på övningar från vårt arbete med Mental Träning, det som vi tidigare kallade Resiliens. Här finns en film om Mental Träning på DBGY.
  • Några ur personalen besöker DBGY camups Vasastan, med anledning av att även vi i Falun kommer att starta upp Ekonomiprogrammet Management. Inriktningen Management är en gymnasieutbildning som endast finns på Drottning Blanka. Den bedrivs i samarbete med Hotel Institute Montreux (HIM), som är en av Europas mest kända skolor inom Management i Schweiz. Drottning Blankas Gymnasieskolor har ett skräddarsytt och exklusivt samarbete med HIM och de erbjuder just detta fina stipendium enbart för våra elever.
  • Under september förbereder vi också för årets gymnasiemässa. Den 3 oktober finns vi på Guide Arena i Falun, kl 16.00-19.00. Dagen efter, den 4 oktober, finns vi i Borlänge på Kupolen, plan 3, kl 16.00-19.00. Kom och träffa oss där!

Höstterminen är äntligen igång!

Nyheter

Se alla nyheter